Indonésie Gayo Avatara
Indonésie Gayo Avatara
Země: Indonésie
Region: Centrální Aceh
Farmář: Hendra & Gayo Avatara
Nadmořská výška: 1600-1700 m n. m.
Odrůdy: Typica, Abyssinia, Catimor
Zpracování: Carbonic Natural
Chuťový profil: jablko, papája, červené sušené ovoce, čokoláda



Proces zpracování:
-
Třídění kávových třešní
-
Pulping
-
72hodinová karbona-anaerobní macerace
-
Sušení pergamenu 23-28 dní, při vlhkosti 13 %
-
Hulling (odstranění pergamenu)
-
Sušení zrna na vlhkost 11,5 %
-
Třídění podle velikosti
-
Ruční třídění vadných zrn
-
Balení, závěrečná kontrola kvality (Final QC)
-
Export
O producentovi
Bang Hendra a jeho tým Gayo Avatara stojí za tímto lotem. Hendra je dlouholetý přítel Barista Roasters, vášnivý procesor kávy, který si nesmírně cení přírodu. Jeho závazek ke kvalitě je známý po celé Indonésii – je respektován doma i v zahraniční kávové komunitě. Po mnoho let se účastní soutěží jako Cup of Excellence a výběrovou kávou (speciality) se věnuje už 12 let.
Jeho metoda práce je také udržitelná z hlediska ekologie:
-
používá přírodní hnojiva,
-
vyrábí vlastní komposty,
-
vysazuje kávovníky a endemické rostliny pro zachování biodiverzity,
-
pracuje na prevenci eroze půdy a ochraně vodních zdrojů
Co se týče ekonomické udržitelnosti: farmáři mají možnost sami určovat ceny za kávové plody a dostávají hotovost při dodání plodů Hendrovi. Zaměstnanci, kteří zpracovávají kávu, jsou placeni za kilogram zpracované kávy, nikoli pevného měsíčního platu. Jelikož Hendra pracuje ve větších objemech, mohou si tito lidé v některých obdobích vydělat až 30 milionů rupií měsíčně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
