Kena Ngandu AA

Neohodnoceno

Krajina: Keňa

RegionNyeri, Central Kenya

Farma: Ngandu Factory

Farmář680 malých farmáru

Nadmorská výška: 1700-1800 m.n.m.

VarietaBatian, Ruiru 11, SL28, SL34

Zpracování Fully Washed

Profil: Ríbezle, pomaranč, maliny

Varianta:
Dostupnost Skladem (3 ks) Skladem (3 ks) Skladem (1 ks) Skladem (2 ks) Skladem (3 ks) Skladem (3 ks) Zvolte variantu
300 Kč 620 Kč 1 150 Kč 300 Kč 620 Kč 1 150 Kč od 300 Kč
Akce 3+1 zdarma
Kena Ngandu AA
Neohodnoceno
Dizajn bez názvu 34
3 + 1
Dárek zdarma ke objednávce nad 1200Kč
Dárek zdarma
Ke objednávce nad 1200Kč
Doručení zdarma
Doručení zdarma
Doručení zdarma nad 1000Kč
Specialty coffee
Specialty coffee
Pražíme každý den

Továrna Ngandu, která se nachází v okrese Kirimukuyu v západní podoblasti Mathira v okrese Nyeri, je součástí Sdružení zemědělských družstev Rutuma (FCS) – družstva, které má 7 731 registrovaných členů, z nichž je 3 268 aktivních. Samotná továrna má 800 registrovaných farmářů, z nichž 680 aktivně dodává kávové třešně během sklizňového období. Ngandu je jedním z pěti mokrých mlýnů, které družstvo provozuje – spolu s mlýny Rutrhagati, Ndurutu, Karie a Kianjogu.

RILEY2020-Kambumbu-highres-8228RILEY2020-TanoNdogo-highres-7995_1

Členové produkčního družstva v továrně Ngandu pěstují především odrůdy SL28, SL34, Batian a Ruiru 11. Odrůdy označené „SL“ jsou kultivary původně vyšlechtěné a uvolněné společností Scott Agricultural Laboratories (SAL) ve 30. a 40. letech 20. století. Díky své hluboké kořenové struktuře se rychle staly oblíbenými stromy mezi pěstiteli v Keni, protože dokáží efektivně využívat vzácné vodní zdroje a prosperovat i bez zavlažování.

Rutuma Farmers Cooperative Society (FCS) klade důraz na udržitelnost a správné zemědělské postupy (GAP) mezi svými členy a podporuje pěstování s minimálním dopadem na životní prostředí, kdykoli je to možné.

Kávové třešně jsou pečlivě sklízeny drobnými farmáři ve fázi plné zralosti a následně dodávány do továrny k dalšímu zpracování. Třešně procházejí promytou metodou, při níž jsou nejprve roztříděny a poté rozemlety za účelem odstranění vnější slupky. Zrna se poté fermentují v betonových nádržích po dobu 12 až 24 hodin – v závislosti na teplotě a klimatických podmínkách – aby došlo k rozkladu slizu (mucilage). Po fermentaci se zrna promývají v třídicích kanálech za použití čisté vody z potoka Gatiba a poté jsou přenesena na vyvýšené záhony nebo do krytých solárních sušiček k sušení.

Proces sušení trvá 7 až 14 dní. Během této doby jsou zrna často obracena a v nejteplejší části dne přikrývána, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a předešlo se defektům.

RILEY2020-Kambumbu-highres-8145RILEY2020-Gatina-highres-5964_1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola