Kolumbia El Placer Pink fruit

Neohodnoceno

Krajina: Kolumbie

Region: El Eje Cafetero, Quindio

Farma: El Placer

Farmař: Sebastian Ramirez

Nadmorská výška: 1500 - 1744 m.n.m.

Varieta: Pink Bourbon

Spracování: cofermented pink fruits honey

Profil: Melón, cikríky, červené ovocie

Pražení: filter

Hmotnost: 200g

Dostupnost Skladem (>5 ks)
500 Kč
Akce 3+1 zdarma
Kolumbia El Placer Pink fruit
Neohodnoceno
Dizajn bez názvu 33
3 + 1
Dárek zdarma ke objednávce nad 1200Kč
Dárek zdarma
Ke objednávce nad 1200Kč
Doručení zdarma
Doručení zdarma
Doručení zdarma nad 1000Kč
Specialty coffee
Specialty coffee
Pražíme každý den

Jsem Sebastián Ramírez, zakladatel projektu El Placer Farms. Na začátku jsem pracoval s kávou z mé farmy a farmy mého otce, ale postupně jsem začal zahrnovat i kávu od dalších členů rodiny. Mým cílem bylo vytvořit přímý vztah mezi námi, producenty kávy, a vámi, pražírnami, eliminovat prostředníky a nabízet kávy s jedinečným charakterem. Díky podpoře mé rodiny a dalších důležitých spolupracovníků vznikl projekt El Placer Farms, který dnes zahrnuje více farem, nikoli jen jednu.

Udržitelnost je pro nás zásadní prioritou. Na našich farmách využíváme inovativní systémy zavlažování a zaměřujeme se na přírodní a šetrné metody zpracování kávy, které minimalizují dopad na životní prostředí. Do budoucna plánujeme dále snižovat ekologickou stopu a podporovat udržitelné zemědělské postupy.Kromě kávy se věnujeme i komunitním iniciativám, jako je záchrana opuštěných zvířat prostřednictvím naší nadace Bienestar Animal. Tato iniciativa již pomohla mnoha psům najít nový domov. El Placer Farms tak neusiluje jen o produkci výjimečné kávy, ale také o pozitivní dopad na okolní svět.

Pink fruits

Sklízení a třídění: protokol vyžaduje alespoň 95 % zralých třešní, 5 % polozralých třešní, přičemž všechny třešně musí mít 18-20 stupňů Brix.Anaerobní fermentace: Káva fermentuje v 200litrových sudech po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18 °C. Přidávají se vinné kvasnice. Poté se z třešní odstraní slupky.Sekundární 72hodinová anaerobní fermentace s injekcí CO2 a přidáním dehydratovaného ovoce. U tohoto lotu se přidává meloun a ovocná glukóza. Sleduje se pH.Sušení: Zrna se přesouvají do sušáren a suší se při teplotě 40 °C po dobu přibližně 5 dnů (veškeré sušení probíhá pomalu a kontrolovaně).Stabilizace: Usušená káva se balí do GrainPro pytlů a nechává se odpočinout po dobu 15 dnů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Hmotnost: 0.22 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola