Kolumbie Villamaria sugarcane decaf

Neohodnoceno

Krajina: Kolumie

Region: Caldas

Nadmorská výška: 1800 m.n.m

Varieta: Pink Bourbon

Zpracování: Natural, Sugarcane decaf

Profil: Papaya, čučoriedky, čerešne 

 

 

Varianta:
Dostupnost Skladem (4 ks) Skladem (1 ks) Skladem (1 ks) Skladem (4 ks) Skladem (1 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
320 Kč 690 Kč 1 200 Kč 320 Kč 690 Kč 1 200 Kč od 320 Kč
Akce 3+1 zdarma
Kolumbie Villamaria sugarcane decaf
Neohodnoceno
Dizajn bez názvu 31
3 + 1
Dárek zdarma ke objednávce nad 1200Kč
Dárek zdarma
Ke objednávce nad 1200Kč
Doručení zdarma
Doručení zdarma
Doručení zdarma nad 1000Kč
Specialty coffee
Specialty coffee
Pražíme každý den

Villamaría je kolumbijská obec nacházející se v regionu Caldas. Tento region je bohatý na vodní a přírodní zdroje. Villamaría se nachází jen několik kilometrů od města Manizales, jehož městské oblasti obklopuje řeka Chinchiná. Sušící stanice „Jamaica“ se nachází právě v Chinchiná v oblasti Caldas. Stanice v současnosti zpracovává úrodu od 30 až 50 rodin pěstitelů kávy z oblasti Villarazo, která se nachází ve vyšší nadmořské výšce než samotná stanice. Jelikož se Jamaica nachází o 500 metrů níže než farmy, konkrétně v nadmořské výšce 1 300 m n. m., klima zde je vhodnější pro zpracování honey a naturálních káv díky vyšším teplotám.

Tato stanice se specializuje na produkci promyté (washed), honey a naturální kávy. Díky použití dehydratátoru Nuna a mechanických sušicích systémů lze během celého procesu sušení přesně kontrolovat vlhkost i teplotu, což je klíčové zejména při zpracování honey a naturálních káv.

Káva byla sušena 15 dní ve skleníku s řízenou teplotou a následně dosušena v mechanické sušičce. Dekofeinizace cukrovou třtinou je často označována jako přírodní metoda dekofeinizace. Etylacetát je organická sloučenina (C₄H₈O₂), vedlejší produkt, který se běžně vyskytuje při fermentaci ovoce – například ve zralých banánech nebo pivu. Závod, se kterým spolupracují v Kolumbii, se nachází nedaleko Villamaríe a využívá vodu z ledovce Nevado del Ruiz (sopka mezi regiony Caldas a Tolima) a přírodní etylacetát získaný fermentací cukrové třtiny pocházející z jižního regionu Palmira.

Proces začíná napařováním kávy, čímž se zvýší pórovitost zrn a začne hydrolýza kofeinu, který je v zrnu obvykle vázán na soli a kyselinu chlorogenovou. Následně se zrna ponoří do etylacetátového roztoku, dokud není odstraněno alespoň 97 % kofeinu. Na závěr se použije pára k odstranění jakýchkoliv zbytků této látky. Konečný zbytkový obsah etylacetátu v kávě je ≤ 30 ppm – což je výrazně méně než množství přirozeně přítomné například v banánu!


 

 
 
 
 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola